Personalet tok en siste fest etter at butikken på Dokka ble nedlagt: – Noen av oss har vært med helt fra starten

Det siste personalet på nå nedlagte Extra på Dokka gjorde var å vinne en konkurranse med å selge flest gomorgen-yoghurter.

DEL

– Vi fant ut at den beste måten å bruke premien på var å invitere til fest på Milano bar, og hyre inn partymusikerne Biffen & Streken, sier Tove Søreng.

Den ene Extrabutikken på Dokka ble lagt ned i vinter samtidig som den andre COOP butikken ble gjort om til Extrabutikk.

– Denne festen er først og fremst for dem som var ansatt i den nedlagte butikken, men vi hadde invitert de som er ansatt i den nye Extrabutikken og, sier Tove Søreng.

– Det er litt vemodig for oss at vår butikk nå er borte. Den ble Extrabutikk i 2016. Før det var det en Rimi-butikk. Den første eieren var Ica i 1995. Noen av oss har vært med helt fra starten i Ica, sier Tove Søreng og peker på Bodil Røsdern.

– Ja jeg var først ansatt i Ica. Nå har jeg blitt pensjonist, så jeg er heldig. Det er verre med andre som ikke har noen jobb å gå til nå, sier Bodil Røsdern.

– Det som har særpreget Extra på Dokka er det gode miljøet vi har hatt blant de ansatte, sier Tove Søreng.

Party

Extragjengen valgte å arrangere sitt avskjedsparty samme dag som det var quiz på Milano. Det var derfor folksomt da Biffen og Streken entret podiet ved 23.00 tiden rett etter quizen. Extragjengen fikk det som de ville. Det ble partystemning fra første låt.

– Det er slik vi vil ha det. Det skal være fest med engang. Det er dette vi synes er moro, sier David Foss som i tomannsbandet er streken.

Biffen Rune Dahlen var enig.

Vi er i starten på en nysatsing nå. Vi liker oss på små steder og på campingplasser. Vi har mye å gjøre i sommer.

– For noen år siden la vi ut låta «Je drar til Thailand». Den har blitt streamet 1,2 millioner ganger. Det synes vi er moro, sier Rune Dahlen.

– Den nye låta «Skål for alle venner» har allerede blitt streamet flere ganger på samme tid som da vi ga ut Thailandlåta, sier David Foss.

SKÅL FOR ALLE VENNER: Biffen & Streken lanserte eget ølmerke.

SKÅL FOR ALLE VENNER: Biffen & Streken lanserte eget ølmerke.

Ølmerke

Biffen og streken har også fått sitt eget ølmerke. De har samarbeidet med mikrobryggeriet Tsjoch på Odnes. Nå kan en få kjøpt «Skål for alle venner» også i flytende form, og ikke bare som streamet musikk.

– Det er moro å ha et eget ølmerke. Men mest moro er det å glede folk. Vi er som gammeldagse spellemenn som drar rundt og skaper liv. Det er det vi synes er moro, sier Rune Dahlen og David Foss.

PARTYSTEMNING: Det ble fest når David Foss, alias Streken, dro med seg trekkspillet ut på dansegulvet.

PARTYSTEMNING: Det ble fest når David Foss, alias Streken, dro med seg trekkspillet ut på dansegulvet.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags