Camilla Läckberg er vel kjent for de fleste som en god kriminalforfatter. Hun debuterte i 2003 og har mottatt flere litteraturpriser. Bøkene hennes er solgt i over tre millioner eksemplarer bare i Sverige. Flere av bøkene er også filmet. Snøstorm og mandelduft kom ut i Sverige i 2007.

Like før jul samles familien Liljecrona til slektstreff på øya Valö utenfor Fjällbacka. Politimannen Martin Molin fra Tanumshede politistasjon er invitert med sin venninne Lisette Liljecrona. De er samlet på oppfordring av familieoverhodet Ruben, som styrer familien med hard hånd.

Forbindelsen til fastlandet blir brutt av en kraftig snøstorm og da Ruben faller død om under kveldens middag, må Martin Molin gripe inn. Alt tyder på at Ruben er blitt forgiftet, men av hvem? Martin setter i gang med sine undersøkelser og det viser seg raskt at de fleste kunne ønske Ruben av veien. Så skjer nok en dramatisk hendelse og Martin må bruke alle sine kunnskaper for å komme på løsningen. Den er relativt original og bidrar til at boka ikke er helt feilslått.

Denne kortromanen av Camilla Läckberg er et forsøk på et lukket-rom-mysterium i Agatha Christies ånd. Der hvor Agatha Christie alltid lykkes, feiler imidlertid Camilla Läckberg.

Boka blir ikke særlig spennende og personene er stereotypier som aldri får riktig liv. Språket er flatt og uten originalitet. De fleste av Camilla Läckbergs andre kriminalbøker har vært kjempespennende med gode plott og løsninger. Snøstorm og mandelduft blir litt for enkel og dessverre kjedelig lesning.

Den beste grunnen til å kjøpe boka må være at 10 kroner fra hvert solgte eksemplar går til Norske Kvinners Sanitetsforenings arbeid med å lage drømmedager for vanskeligstilte barn.