Byhistorie skrevet da kulverten ble åpnet

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kanskje ikke helt i klasse med Fjellhallen, men da den såkalte kulverten over riksvei 4 ved Mustadhagen i går ble høytidlig åpnet, ble det skrevet byhistorie.

DEL

Fra en første idé en gang på 80-tallet fram til endelig realisering i går. Nå står den i alle fall der, den såkalte kulverten (" lokket") over riksvei 4 mellom Mustadhagen og Gjøvikjordet/Tongjordet. Og initiativtaker, tidligere daglig leder i Mjøsbygg, Arve Thune, er en av mange som er fornøyd med løsningen.

Det er Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB) med sine samarbeidspartnere som har realisert ideen som nå fører til fortettet boligbygging i de mest sentrale deler av Gjøvik sentrum. Til nå er to blokker med 19 borettslagsleiligheter og 21 omsorgsboliger bygget, mens den videre utbyggingen var avhengig av å bygge "lokket".

"Lokket" har kostet godt over 20 millioner å bygge. Bortsett fra to millioner fra Husbanken, er det boligutbyggerne selv som har stått for kostnaden. Statens vegvesen har ikke betalt noe, heller ikke utgiftene til omkjøringene som har vedvart siden prosjektet startet 9. mai i år.

Til selve kulverten, som har en lengde rundt 200 meter, er det gått med 2500 kubikkmeter betong, 500 tonn armering, og det er lagt ned rundt 15.000 arbeidstimer i prosjektet, som er utført av Miljøbygg AS.

Mer om saken

Artikkeltags