Naboene rundt Hugins institusjon i Ringelia føler seg utrygge etter innbrudd og nattlige besøk rundt husene, der fotsporene i snøen tydelig ledet til Ringeliatunet. De tar flere forholdsregler enn før.

- Utrygge

- Før stod døra åpen, men nå holder vi den alltid låst. Og vi passer godt på lommebøker og nøkler, sier Arne og Helene Grumheden Bakken. De etterlyser informasjon, og en åpen dialog med ledelse og ansatte ved Hugin AS.

Nylig var det innbrudd i huset til Arnes G. Bakkens foreldre, som begge er i 80-åra.

- Jeg hørte lyder nede i første etasje midt på natta, forteller Ester Bakken. De kom ned til et kaos morgenen etter.

- Det var glasskår overalt, og innholdet i skuffer og skap var rotet utover. Og lommeboka var borte, forteller mannen, Arvid Bakken. Fortsatt er vinduet i inngangsdøra borte, og erstattet av en grov planke.

Tilbød konfekteske

Hugin AS har sendt en konfekteske, og over telefon har daglig leder tilbudt dem full erstatning for skadene. Da Arne Grumheden Bakken fulgte fotsporene til Ringeliatunet og ville snakke med de ansatte, opplevde han å bli vist bort fra stedet. Det opplever han som merkelig, hvis ledelsen virkelig ønsker dialog.

Hjemme hos Grumheden Bakken har flere naboer samlet seg. De synes de har vært tålmodige. Ringeliatunet har huset barnevernsinstitusjon i flere år, og i en periode hadde Totenkollektivet det faglige ansvaret.

Faglig leder ved institusjonen, Svein Storm-Aafoss, tilbakeviser kritiikken og mener de har fått et sterkt negativt fokus både i lokalsamfunn og media.

- Skjer det noe i bygda, ringer de til oss for å høre. Ungdommene har et stempel og at argusblikk på seg, sier Storm-Aafoss.

Les mer om dette i tordagens papirutgave av Oppland Arbeiderblad!