Gå til sidens hovedinnhold

Lucy Boutique stenger dørene

Artikkelen er over 3 år gammel

Allerede etter et halvt år ser Sara Nancy Bonomi (24) at hun ikke vil klare holde klesbutikken sin gående. – Det var bedre å gi seg tidlig enn å la det trekke ut, sier hun.

– De fleste som er innenfor døra har endt med å kjøpe noe. Men det hjelper jo ikke så mye når det ikke er så mange som kommer dit, sier Bonomi, som startet klesbutikken Lucy Boutique 1. januar. Nå er regningene blitt for høye til at hun makter å holde liv i bedriften som hun og samboeren har investert tid, krefter og ikke minst penger på å pusse opp.

– Nå selger vi alle klærne til innkjøpspris bare for å få unna mest mulig før vi stenger li august.

Utfordrende

Lucy Boutique er ifølge Bonomi en svært kjent kjede i hjemlandet Bulgaria, hvor merkeklærne gjør stor suksess. De har imidlertid ikke vist seg å være tilsvarende populære hos Gjøvikfolket.

– Jeg har skjønt at disse klærne ikke er helt deres stil. De er vågale, litt tøffere enn folk her er vant med. Jeg tror de fleste liker å holde det enkelt, og holder seg til kjente merker. Mange har høy terskel for å prøve noe nytt, sier Bonomi, som understreker at det imidlertid var flere faktorer som ledet opp mot konkursen.

– Jeg er sliten. Alt ble jobb, hele tiden, jeg gikk bare og tenkte på arbeid. Det ble aldri tid til venner og familie. Det er greit at akkurat den biten er over.

Ikke forvent noe

På spørsmål om hun har råd til andre som vurderer å starte opp i Gjøvik, har Bonomi følgende råd:

– Vær tålmodig og forberedt på å måtte tilpasse deg. Ikke forvent noe særlig inntekt i starten. Jeg ville prøve. Nå har jeg prøvd og funnet ut at det ikke var for meg, så nå slutter jeg. Jeg tjente rett og slett ikke nok til å holde det gående. Å fortsette ville bare blitt unødvendig dyrt og stressende.

Kommentarer til denne saken