Gå til sidens hovedinnhold

Brøytebilsjåføren: – Tiåringen forklarte at han var dverg og hadde lagt igjen førerkortet hjemme

Artikkelen er over 7 år gammel

Ville besøke bestemor over fire mil unna.

Det gikk ikke helt etter planen da en ti år gammel gutt og hans 18 måneder gamle søster skulle besøke bestemora i Valdres onsdag morgen. Hadde han fullført turen hjem til bestemor hadde han tilbakelagt over fire mil.

De to dro avgårde på egen hånd i familiens bil fra hjemmet. Ferden endte i grøfta ved Nordsinni kirke. Brøytebilsjåfør Bjørn Hagen var den første som kom til stedet etter avkjørselen.

En person veivet med armene

– Jeg passerte Nordsinni kirke på vei nordover og kjørte opp til Høljarast. Da jeg kom tilbake og nærmet meg Nordsinni kirke så jeg en bil som sto utenfor veibanen. Dette var før klokken seks om morgenen, men i lyset fra bilen så jeg en person som sto og veivet med armene. Det var gutten, forteller Hagen. Han fikk seg litt av en forskrekkelse da han oppdaget at gutten og hans søster var alene i bilen.

– Først trodde jeg det var flere der, men jeg fikk et lite sjokk da jeg skjønte sammenhengen, sier Hagen. Han ringte politiet og en kollega som kom dit umiddelbart etterpå. Harald Storsveen tok over mens Bjørn Hagen kjørte videre på sin brøyterunde.

Søsteren godt påkledd

– Gutten var veldig rolig. Jeg prøvde å holde praten i gang og spurte om han hadde tatt en tur uten lov. Da fortalte han helt alvorlig at han var dverg, så han var mye eldre enn han så ut for. Han fortalte at han hadde oppdaget at førerkortet hans var gjenglemt hjemme, så han skulle snu ved kirken og dra hjem for å hente førerkortet, forteller Harald Storsveen.

– De to skulle på besøk til bestemora si, fortalte han. Men han ble temmelig irritert da jeg ikke ville hjelpe ham opp på veien igjen, sier Storsveen. Selv om historien kunne ha fått et tragisk utfall, så er både Storsveen og Hagen imponert over guttens tiltakslyst.

– Han kan bli hva han vil her i verden, sier de. Søsteren til gutten var godt innpakket i vinterkledning og viste ifølge Storsveen og Hagen, ingen tegn på redsel.

– Hun smilte og var i fin form. Ingen av dem var skadet, sier Bjørn Hagen.

Kommentarer til denne saken