(Romerikes Blad)

Ifølge Øst politidistrikt skal de ha mottatt «mange meldinger» langs jernbanelinjen i området Ringveien i Nittedal.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas opplyser at det skal brenne flere steder.

– Vi blir fortalt at det skal brenne over en strekning på flere kilometer.

Operatør Mads Østebøvik i Øst 110-sentral forteller til Romerikes Blad at brannvesenet er på stedet med betydelige ressurser.

– Alt av tilgjengelig mannskap og frivakter er kalt inn i tillegg til at vi får bistand fra brannvesenet i Lunner, Sivilforsvaret og Røde Kors.

LIVESTUDIO: RB følger brannen i Nittedal

– Fare for spredning

Fortsatt har ikke brannvesenet fullstendig oversikt over omfanget av brannene.

– Det er små branner fra Hakadal stasjon og sørover helt inn til Oslo. Til nå har vi prioritert områder rundt boliger da det har vært fare for spredning.

– Vet dere hva som er årsaken til brannene?

– Vi mistenker at det er et tog med en eller annen teknisk feil. Det er ingen andre som beveger seg langs denne strekningen, men foreløpig kan vi ikke si det med sikkerhet.

Primært har brannvesenet til nå arbeidet ved Nittedal og Åneby stasjon, men så fort brannene der er slukket vil de fortsette nedover jernbanelinja.

 

Beboere leder slukningsarbeidet

RB-fotograf Vidar Sandnes er i området ved Rotnes. Han forteller at lokalbefolkningen er i full gang med å slukke de mange småbrannene langs jernbanen.

– Det er helt vanvittig hvor mange branner det er. Overalt brenner det, sier han.

Journalist i Varingen, Sigbjørn Høidalen er på plass i Ringveien. Der er brannvesenet i gang slukke en av de utallige brannene.

– Det ryker ikke veldig langt fra bebyggelsen – det er ganske dramatisk.

Ulmer fortsatt

RB-journalist Per Morten Sødal er i området ved Nittedal stasjon. Ved 22.20-tiden forteller han at det meste ser ut til å være slukket, men at det fortsatt ulmer flere steder.

– Nå nettopp tok det plutselig fyr. Det ulmer overalt her, forteller han.

 

Klare til å evakuere

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen opplyser til RB at de har satt krisestab søndag kveld og at de har tett dialog med mannskapene som er ute og bekjemper brannen.

– Vi har sendt ut innbyggervarsel over SMS som folk må følge. Foreløpig har vi ikke fått beskjed om at noen må evakuere, men vi er klare hvis det skulle skje, sier hun.

Ordføreren er imponert over det frivillige arbeidet til folk i bygda, men ber folk flest om å holde seg inne.

– Jeg synes det er veldig fint at de som har fått beskjed om å hjelpe til gjør det, men de som ikke har fått beskjed om å hjelpe til må holde seg inne med dører og vinduer lukket.

Togtrafikken stengt

Bane Nor melder på sin Twitter-konto at det brenner flere steder mellom Sandermosen og Hakadal. De melder også at det er stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Roa mens slukkearbeidene pågår.

Dette er ikke første gang det brenner langs Gjøvikbanen den siste tiden. Så sent som tidligere på søndagen brant det langs jernbanesporet på Harestua, noe som sørget for at togtrafikken også da ble innstilt.

Fredag skjedde det samme, men da brant det i Maridalen i Oslo.

Artikkelen oppdateres!