Så mange branntilløp var det i sommer

Brannvesenet rykket ut til brannen i Ringsaker i slutten av mai. Det var ett av mange branntilløp som heldigvis endte uten dramatikk i sommer.

Brannvesenet rykket ut til brannen i Ringsaker i slutten av mai. Det var ett av mange branntilløp som heldigvis endte uten dramatikk i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I perioden 8. mai til 12. august har det vært innmeldt 142 branntilløp i Innlandet. God beredskap gjorde at det aldri ble noen storbrann, opplyser Fylkesmannen i Oppland.

DEL

[GD] Det er 110-sentralen som opplyste om antallet branntilløp i et evalueringsmøte som Fylkesmannen i Oppland arrangerte for brannvesenet, kommunene og aktuelle regionale etater etter tørkesommeren.

Det er flere årsaker til at distriktet unngikk storbranner i perioden, konkluderer Fylkesmannen.

Det ble holdt ukentlige møter på Skype mellom de nevnte aktørene, noe som gjorde at brannvesen og kommuner lærte av hverandre og fikk en felles virkelighetsforståelse. Statens vegvesen, Bane Nor og skogbruksnæringen gjorde konkrete tiltak for å redusere brannfaren. «Skogbrannflyet» var rekordmange timer i lufta og sjekket ut mange av brannmeldingene som 110-sentralen fikk.

Dessuten får befolkningen skryt for å ha vist klokskap. Grillforbudet har i stor grad vært etterlevd, og det har vært flere tilfeller der publikum har startet slukking av branntilløp og dermed hindret større branner.

Skogbrannfaren er avblåst, i hvert fall for Opplands del, nå møter mange i fylket andre utfordringer som en konsekvens av den langvarige tørken.

Artikkeltags