Én person er funnet død etter boligbrann

HAR KONTROLL: Brannmannskapene jobber på stedet.

HAR KONTROLL: Brannmannskapene jobber på stedet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Identiteten til den omkomne er foreløpig ikke bekreftet, melder politiet.

DEL

En person er funnet omkommet etter boligbrannen på Brandbu onsdag kveld.

Personen ble funnet død inne i boligen, opplyser Innlandet politidistrikt i ei pressemelding.

– Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. Vi kan likevel ikke utelukke noe på nåværende tidspunkt, og arbeider derfor med flere hypoteser, sier lensmann ved Gran lensmannskontor, Geir Ballangrud Hermansen.

Det vil være vakthold på stedet i natt, og det jobbes med å få gjennomført en obduksjon på Rettsmedisinsk institutt torsdag.

– Vi vil få kriminalteknisk bistand, sier Hermansen til Hadeland.

Fryktet spredning

Huset var overtent da brannmannskaper ankom stedet onsdag kveld.

– Huset er totalskadd, opplyste politiet i 19.30-tida.

OVERTENT: Huset var overtent iløpet av få minutter.

OVERTENT: Huset var overtent iløpet av få minutter. Foto:

Nødetatene fryktet at brannen kunne spre seg til vegetasjon og kjøretøy i nærheten av huset, men like før klokken 19.00 opplyser politiet at brannvesenet har kontroll på brannen.

Brannvesenet jobber i 22.10-tiden fremdeles på stedet.

– Det tok også fyr i skog i nærheten, og de vil nok drive etterslokking en god stund til. Vi vil begynne teknisk og taktisk etterforskning så fort det lar seg gjøre, sier Marianne Brun i Innlandet politidistrikt til NTB.

Boligen det gjelder er fullstendig utbrent. Kun pipa står igjen på huset. Røykdykkere jobber i og rundt ruinene på stedet.

Naboer hørte smell

– Vi hørte et smell. Etter et par minutter så vi røyk, og etter cirka sju minutter var det full overtenning, sier Bjarne og Bente Berntsen til avisen Hadeland.

De bor et par hundre meter unna huset som brenner, og de kaller huset som brenner for ei hytte. Den skal etter hva avisen Hadeland erfarer ha vært i bruk som bolig, og er under restaurering.

Politiet har sperret av området rundt huset, og slipper ikke folk inntil.  Det gjelder både presse og publikum. Ved 19.30-tida utvides det avsperrede området.

Leservideo: Bjørn Marthinsen

Artikkeltags