Gå til sidens hovedinnhold

Solgte 18 boliger på én dag: – Jeg har aldri vært med på maken

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag solgte Gjestvang & Partners 18 boliger på en og samme dag.

– Jeg har aldri vært med på maken. Og jeg har nå vært i denne bransjen i 20 år, konstaterer salgsleder Runi Bjerke hos eiendomskontoret i Gjøvik.

Sju av salgene utgjorde hele byggetrinn 5 på Vikenstranda. Det består av sju rekkehusleiligheter på første linje mot Mjøsa.

– Der var det levert inn 13 forkjøpsskjemaer, forteller megler Anne Mari Skogstad.

Hun hadde altså ingen problemer med å fylle opp disse boligene, som etter planen har byggestart til høsten.

– Det er trøkk i markedet

To av de øvrige boligene meglerkontoret solgte torsdag var også i nye prosjekter. Det var budrunder på flere av boligene, og et par ble også solgt før de i det hele tatt kom ut på det åpne markedet.

– Det er trøkk i markedet, konstaterer Skogstad.

– Og det er jo litt artig når det varsles om roligere marked i Oslo, sier Bjerke.

De to siste månedene har nemlig boligprisveksten i Norge generelt flatet noe ut. Noe som var forventet etter årsskiftets innstramminger i kredittgivningen. Det skal nå ikke gis lån på mer enn fem ganger bruttoinntekt. Oslo har dessuten fått en særregel, som sier at den som skal kjøpe bolig nummer to må stille 40 prosent egenkapital til denne. Den samlede bruttogjelden i Norge var i fjor på svimlende 3110 milliarder kroner. Det siste året økt husholdningen samlet sett gjelden med 194 milliarder kroner.

Vårrushet er i gang

Som tidligere omtalt var 2016 et helt spesielt år på boligmarkedet i Gjøvik, med få boliger til salgs og stor etterspørsel. Det drev prisene opp med 18 prosent. 2017 har så langt pekt i retning av et mer normalt år, med flere boliger å velge mellom. Selv om det altså går unna. Finn.nos boligsøk for Gjøvik kommune talte fredag 137 treff i 54 annonser, og 38 av disse var bruktboliger. Men våren er ennå ung.

– Det er mange som vil legge ut boligene sine nå som det blir grønt og fint utendørs. Men det er også mange i markedet. Det virker som en del har sittet og ventet på at tilbudet skal bli større, og at de hopper ned fra gjerdet samtidig nå. Vi ser i alle fall ikke noen tegn til at det har blitt roligere på markedet herover, sier Skogstad.

Kommentarer til denne saken