Rovviltkontakt for Statens naturoppsyn (SNO) i Vestoppland, Leif Westrum, ser ikke bort fra at det er den samme bjørnen som har vært på ferde.

Det er gitt tillatelse til skadefellingsjakt på bjørn i Gausdal og et tilgrensende område i Nordre Land. Hvis det blir funnet nye kadavre utenfor dette området, kan området for skadefellingsjakt bli utvidet.

Dyr på beite

- Jeg har bedt om at husdyreiere i Nordre Land har ekstra tilsyn med dyr på beite, sier Westrum.

Det er funnet to sauekadavre i Oddebygda i Nord-Torpa, hvorav det ene antas tatt av bjørn, trolig i helgen. Det andre kadaveret er litt eldre, men også dette kan være tatt av bjørn.

Rovviltkontakt Leif Westrum har på grunn av mye vann i bakken ikke kunnet finne spor etter bjørnen som ble sett ved Ullsjøen i Vest-Torpa, men fester på grunn av vitnets beskrivelse lit til observasjonen, som ble gjort av et avisbud.

Bjørn klappet til kalv

- Jeg kom kjørende på fylkesveien ved Kjenshaugmyra ved 05.20-tida mandag da ei elgku med tvillinger kom mot meg på veien med en diger bjørn like bak. Bjørnen må ha klappet til den bakerste kalven, for den datt noe skikkelig i veien, men både elgene og bjørnen forsvant nedover skogen, så hvordan det gikk vet jeg ikke. En spesiell og høyst uventet opplevelse på budruta var det iallfall, sier avisbudet, som ønsker å være anonym.

HAR DU SETT SPOR ETTER BJØRN? LEGG INN DIN KOMMENTAR!