Nå kommer regninga på årsavgiften

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Skatteetaten sender i disse dager ut krav om årsavgift for 172 000 kjøretøy i Oppland. Fristen for å betale er 20. mars.

Avgiften utgjør på landsbasis om lag 9 milliarder kroner i inntekter til statskassen. Bileiere i Oppland bidrar med over 395 millioner av disse.

Frist 20. mars

- For at du ikke skal betale mer enn nødvendig er det viktig å betale kravet for 2017 innen forfallsdato 20. mars, sier seniorrådgiver Jan Lie. Du kan sjekke om årsavgiften er betalt på skatteetaten.no.

Kjøretøyeiere som ikke betaler årsavgift innen forfallsdato må betale tilleggsavgift.

Årsavgift for 2017 betales som i fjor til Skatteetaten. I 2018 erstattes årsavgiften av en trafikkforsikringsavgift som innkreves av forsikringsselskapene.

Satser 2017Årsavgift
Bil under 7500 kg2 820 kroner
Bil under 7500 kg, diesel uten fabrikkmontert partikkelfilter3 290 kroner
Motorsykkel1 960 kroner
Elbil, veteranbil, moped, traktor, taxi (med hovedløyve) med flere.455 kroner
  
Tilleggsavgift ved for sen betalingTilleggsavgift 
Bil og motorsykkel250 kroner 
Elbil, veteranbil, moped, traktor, taxi (med hovedløyve) med flere50 kroner 

Faktura og frist

Kjøretøyeiere får faktura i postkassen innen utgangen av februar. Elektronisk varsel vil ligge i nettbanken for dem som har opprettet AvtaleGiro eller registrert seg for eFaktura. Betalingsfristen for alle er 20. mars. 

Den som sto som eier av registrert kjøretøy hos Statens vegvesen 1. januar 2017, er ansvarlig for å betale årsavgiften. Selger du kjøretøyet ditt før 20. mars, er du likevel ansvarlig for at årsavgiften for 2017 blir betalt. Husk å melde eierskifte til Statens vegvesen. Det er datoen melding om eierskifte  registreres hos Statens vegvesen som regnes som dato for eierskifte.

Har du ikke mottatt faktura finner du all nødvending betalingsinformasjon på skatteetaten.no. Pass på å bruke riktig KID-nummer slik at betalingen blir registrert. Du må betale selv om du ikke mottar faktura. Det er ikke mulig å få betalingsutsettelse for årsavgiften. Du kan også sjekke på skatteetaten.no om årsavgiften er betalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken