Benteler vokser og investerer

Vil VIDERE: Benteler på Raufoss tok for fem år siden over støtfangerselskapet til Hydro på Raufoss. Daglig leder Svein Terje Strandlie har vært med fra dag en. Selskapet har hatt stor suksess, og har flere planer på gang.foto: Bjørn Erik Berntsen

Vil VIDERE: Benteler på Raufoss tok for fem år siden over støtfangerselskapet til Hydro på Raufoss. Daglig leder Svein Terje Strandlie har vært med fra dag en. Selskapet har hatt stor suksess, og har flere planer på gang.foto: Bjørn Erik Berntsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tyskeide Benteler har laget støtfangersystemer på Raufoss i fem år. Fra nyttår blir det også hjuloppheng.

DEL

– Det har vært krevende fem år for organisasjonen. Men det er moro å ha skapt gode resultater, sier Svein Terje Strandlie.

134 mill før skatt

Strandlie er daglig leder for bedriften med 535 ansatte i industriparken, nest størst etter Nammo. 2013 ga rekordsalg på 1,4 milliarder kroner og rekordoverskudd på 134 millioner før skatt.

Daglig leder antyder omtrent samme salg og resultat i år. Sju millioner støtfangersystemer blir det også for første gang.

Nå også Sør-Afrika

Svein Terje Strandlie understreker hvor viktig det er å ha bildelgiganten Benteler i ryggen.

– Oppbyggingen på Raufoss hadde ikke vært mulig uten vårt eierskap.

Virksomheten på Raufoss er i verdenstoppen på aluminiumteknologi til bilindustrien. 35 ansatte arbeider i utviklingsavdelingen.

– Vi representerer vekstmuligheter globalt basert på aluminiumsteknologi.

I disse dager lanserer Mercedes-Benz nye modeller i C-klassen. Basert på Raufoss-teknologi blir det også produksjon i Sør-Afrika og i Nord-Amerika, foruten i Kina.

– Det er blitt en trend hos alle store bilfabrikker å kopiere løsninger fra Europa og oss på Raufoss. Vi står for noe produksjon samt leveranser av verktøy.

Kjempeordre

Fra nyttår settes en helautomatisert linje for produksjon av hjuloppheng i gang. Mellom 40 og 50 millioner kroner er investert.

– Vi har en ordre på åtte millioner hjuloppheng i aluminium til flere modeller til en bilprodusent. Navnet kan jeg ikke røpe nå. Men vi har ikke tatt ordren i konkurranse med Neuman (Raufoss Technology) i nabolaget. Når vi blir to produsenter, vil det utvilsomt kunne styrke oss begge på et område bilfabrikkene etterspør.

Flere prosjekter

Benteler har 535 ansatte på Raufoss. Flere blir det antakelig ikke. Automasjon og produktivitet står sentralt.

Svein Terje Strandlie sier Benteler på Raufoss har to saker inne hos konsernledelsen i Tyskland. Det ene er å investere i ei ekstruderingspresse for aluminium (i det tidligere stålverket), og utvidelse av støpekapasiteten. Prosjekt i 100 millioner kroners-klassen.

Artikkeltags