Hans Ole fant drivstofftyven og troppet opp hjemme hos ham

FIKK PENGENE: Innehaver Hans Ole Braathen på Circle K på Bergermoen fant fram til mannen som ikke betalte regninga si. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak.

FIKK PENGENE: Innehaver Hans Ole Braathen på Circle K på Bergermoen fant fram til mannen som ikke betalte regninga si. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. Foto:

Et Facebook-innlegg spredte seg som ild i tørt gress og sørget for at personen som ikke betalte for seg lørdag morgen, fikk besøk på døra.

DEL

[Ringerikes blad:] Circle K på Jevnaker etterlyste lørdag på Facebook opplysninger om en bil som skal ha fylt drivstoff og kjørt videre uten å betale for seg.

Pumpestikket skjedde ved 08-tiden lørdag morgen. Sjåføren hadde fylt drivstoff for 800 kroner.

Oppringt fra Hadeland

Circle K Jevnakers Facebook-innlegg ble delt over 100 ganger. Og i løpet av formiddagen ble innehaver Hans Ole Braathen oppringt av en mann som hadde sett innlegget og kjente igjen den etterlyste bilen et sted på Hadeland.

– Jeg svingte opp til vedkommende, og sa til ham at «du glemte visst å betale for drivstoffet». Han beklaget, betalte, vi shaka hands og var vel forlikte, sier Braathen. Som er imponert over hvor effektivt innlegget på Facebook var.

– Men man må jo være litt forsiktig med hva man skriver, det er nesten litt skummelt hvor effektivt det er.

Å kontakte politiet om pumpestikket så han ingen grunn til. Han tror ikke at det hadde vært mye hjelp å hente der, til det er systemet for tungrodd, mener han, og synes det var bedre før da bygda hadde lensmannskontor. Han vil heller ikke anmelde saken nå som han har fått pengene for drivstoffet.

Sjelden vond vilje

Pumpestikk hører med til sjeldenhetene på Circle K Jevnaker. Braathen sier at det skjer to-tre ganger i måneden at biler forlater stasjonen hans uten å gjøre opp for seg.

– I 95 prosent av tilfellene dreier det seg om en forglemmelse.

Han synes likevel det er viktig å få stanset dem som reiser rundt og stjeler fra kollegene hans.

Artikkeltags