Myhre gård var i mange år et tradisjonelt norsk gårdsbruk med melkekuer. Men for 15 år siden bestemte eierne seg for å gå nye veier. Slik har det seg at gården på Skammestein i dag har hjemmesider på engelsk, og tilbyr en mengde aktiviteter fra nordlysjakt på hesteryggen til overnatting og nærkontakt med dyr.

Stedet er godt kjent for mange av Beitostølens turister, med ulike tilbud for alle årstider.

Gode resultater

Onsdag ble Grete Hedalen og Vemund Skaret overrasket med Årets Bedriftsutviklingspris i landbruket i Oppland. Prisen ble tildelt av direktør Christian Hedløv Engh i Innovasjon Norge Innlandet, som blant annet pekte på en imponerende økonomisk utvikling de to siste regnskapsårene. I fjor var omsetningen på 2.644.755 kroner, noe som ga et resultat på 602.177 kroner, mot 378.831 kroner året før.

Seks personer er ansatt på gården, som i sum utgjør tre årsverk.

– Imponerende

– Gården har et bredt og kompletterende tilbud. Grete Hedalen og Vemund Skaret har vist en imponerende evne til å utvikle og kombinere sine produkter i å utnytte gårdens ressursgrunnlag, heter det blant annet i begrunnelsen for tildelingen.

Den fylkesvise vinneren får 50.000 kroner i prispenger, mens det under Grüne Woche i januar kåres en landsvinner som får 250.000 kroner.