Årets julegave til båtfolket

Miroslaw Okopniuk bor like ved Damsgårdssundet og så denne båten fra balkongen sin. Dekket med skjell, tang og til og med en ål. Ligger på Laksevågsiden.

Miroslaw Okopniuk bor like ved Damsgårdssundet og så denne båten fra balkongen sin. Dekket med skjell, tang og til og med en ål. Ligger på Laksevågsiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

15.000 kroner rett i lommen. Det skal du nå kunne få ved å kvitte deg med et vrak av en fritidsbåt.

DEL

Bergensavisen: Resultatet ble en del av budsjettforliket etter forslag fra Venstre. Dette skal gis som en betaling for avhending av båter til godkjent retursted på 15.000 kroner.

– Dette er årets julegave til båtfolket og miljøet, sier Leif Bergaas, daglig leder i båtbransjeforbundet i Norge.

LES OGSÅ: Båtfolket på Mjøsa godt fornøyd med sesongen

Om lag 500 båter blir årlig dumpet i Hordaland, cirka 5000 på landsbasis. Bare 20 prosent av båteierne tar seg bryet med å gjenvinne båtene sine, ifølge en tidligere undersøkelse.

Mange gamle båtvrak

– Endelig har regjerningen vedtatt å ordne opp i problemene med gamle utrangerte båter. Langs kysten ligger mange gamle båtvrak som forurenser miljøet. Dette ser vi frem til at skal ordnes opp i, sier Bergaas.

Båtbransjen har helt siden 1995 jobbet med å finne løsninger for hvordan man skal behandle utrangerte båter. Det har vært ulike forslag opp igjennom årene, og nå har regjeringen vedtatt å rydde opp i problemene ved å innføre vrakpant på fritidsbåter.

Hyller regjeringen

– Jeg vil gi en hyllest til regjeringen som før de innfører komplekse systemer og registre nå vil rydde opp i alt det som ligger langs kysten, sier Bergaas.

Hvordan ordningen i praksis skal innføres og praktiseres er ikke avklart.

– Nå er vedtaket besluttet og vi ser frem til å få mer kunnskap om hvordan dette er tenkt praktisert, legger Bergaas til.

Artikkeltags