PBL avviser at de visste om barnehage-feilen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Private barnehagers landsforbund (PBL) reagerer på uttalelsen til Ap-politiker Stian Simensen vedrørende feilen som førte til at private barnehager har fått får mye i tilskudd fra Gjøvik kommune. Simensen uttalte at «det virker rart at Private Barnehagers Landsforbund ikke har oppdaget feilen, for de er raskt frempå når det er feil som går i private barnehagers disfavør.»

BAKGRUNN: Ap har ombestemt seg – private barnehager kan puste lettet ut (OA+)

– Her insinuerer Simensen noe. I verste fall kan Simensens utsagn tolkes dithen at PBL bevisst kan ha bidratt til ikke å få frem fakta om at Gjøvik kommune har beregnet og gjort feil vedtak om tilskudd. Det har selvfølgelig ikke PBL gjort. I samtlige tilfeller hvor medlemsbarnehager og/eller kommuner henvender seg til oss med god og håndterlig dokumentasjon for å få kvalitetssikret beregninger og vedtak, kommer vi alltid tilbake med våre vurderinger fra vår samfunnsøkonomiske avdeling, sier viseadministrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Videre opplyser han at verken barnehagene eller kommunen sendte over beregningene eller vedtaksbrev til PBL.

– Hittil i år har PBL på forespørsel før klagefristens utløp funnet feil og mangler i 86 kommuner. Det er 47 prosent av alle sakene vi har fått forespørsel om å kvalitetssikre. 11 er løst gjennom dialog med kommunen i tillegg er det gått hele 75 klager i 75 ulike kommuner. Det er med andre ord ikke bare Gjøvik kommune som har hatt problemer med å beregne tilskudd, sier Schelderup.

LES OGSÅ: – Pengene har gått til ungene, og hvis pengene skal tas tilbake, tas de fra ungene (OA+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken