Utenlandske bærplukkere kaster sigaretter i skogen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke alle har fått med seg hvor tørt det er i skogen nå. I Hedmark har utenlandske bærplukkere blitt observert i å røyke sigaretter og kaste sneipene fra seg.

DEL

Som de aller fleste har fått med seg, er skogen så knusktørr nå at det skal svært lite til før vegetasjonen kan begynne å brenne.

Brannvesenet i Innlandet melder derimot om at flere bærplukkere har blitt observert i Innlandets skoger i dag – røykende med sigaretter – for deretter å kaste sneiper fra seg.

Vaktleder ved Innlandet Brannvesen Erik Johansen reagerer.

– Foreløpig har vi bare fått tips om at dette skal ha skjedd i Hedmark, men vi vil advare mot dette nå. For oss er det viktig å sette fokus på at dette ikke må forekomme, sier han.

ADVARER: Brannvesenet oppfordrer publikum til å si fra om skogbrannfaren til de som ikke har fått det med seg.

ADVARER: Brannvesenet oppfordrer publikum til å si fra om skogbrannfaren til de som ikke har fått det med seg. Foto:

Bærplukkerne har ikke forårsaket noen branner som man vet om – ennå.

– Vi kan ikke påstå at de har skapt branner ennå, men i løpet av dagen har vi fått fire bekymringsmeldinger som har observert team med bærplukkere som røyker sigaretter i skogen, sier han.

Ifølge Johansen skal det dreie seg om store team av utenlandske bærplukkere som selger det de plukker til norske oppkjøpere.

Brannvesenet har satt opp flere skilt i skogen med advarsler på flere språk for å informere turister og andre som ikke forstår norsk om forholdene i landet. Men han håper på direkte drahjelp fra oppkjøperne i regionen, som han mener også har et ansvar.

– Vi har satt opp disse skiltene i skogen. Nå prøver vi å nå ut til de som kjøper bærene om at skogbrannfaren og totalforbudet må videreformidles til bærplukkerne. Det er et kollektivt ansvar nå som det er så tørt, sier han.

I tillegg oppfordres det til at alle andre som ferdes i skogen og kommer over sigarettrøykere, om å si klart ifra om skogbrannfaren.

Artikkeltags