Åtte av fjorten politikere gir seg, men Liv Solveig fortsetter gjerne som ordfører

VIL GJERNE FORTSETTE: Ap-ordføreren i Nordre Land, Liv Solveig Alfstad, trives i jobben og går for en ny periode.

VIL GJERNE FORTSETTE: Ap-ordføreren i Nordre Land, Liv Solveig Alfstad, trives i jobben og går for en ny periode. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Åtte av 14 kommunepolitikere i Nordre Land Ap vil gi seg. Men Liv Solveig Alfstad fortsetter gjerne som ordfører.

– Ja, jeg har stilt meg til disposisjon, blant annet fordi det er utrolig interessant og spennende å være ordfører i Nordre Land, sier Alfstad til Oppland Arbeiderblad.

45-åringen ble ordfører i 2004. Hun tok over midt i perioden etter at hennes forgjenger, Rolf Rønningen, døde. Hun går dermed inn i sin tredje hele periode dersom velgerne lar henne fortsette.

Kommer på topp

Men Arbeiderpartiet fikk hele 52,8 prosent av stemmene ved lokalvalget i Nordre Land i 2011. Senterpartiet ble nest størst med 15,5 prosent. Derfor må det skje dramatiske ting hvis Alfstad ikke skal bli gjenvalgt.

Og lederen i nominasjonskomiteen i Nordre Land Ap, Wenche Eimann, bekrefter overfor OA at Alfstad er det naturlige førstevalget når listeforslaget skal settes opp.

Alfstad begrunner ønsket om gjenvalg også med at hun gjerne vil ha hånden på rattet når kommunereformen skal gjennomføres.

Travle dager

– Jeg vil ikke at Nordre Land går inn i en storkommune med Gjøvik. Jeg vil jobbe for at Nordre Land forblir en egen kommune. Hvis ikke det går, er Søndre Land førstevalget, fastslår hun.

Wenche Eimann og resten av nominasjonskomiteen får travle dager framover. Seks av dagens kommunepolitikere fra Ap har sagt ja til renominasjon, åtte har frasagt seg gjenvalg. De som ønsker en ny periode er Marit M. Rønningen, Ole Klokkersveen, Unni Nysveen, Sigbjørn Nydahl, Tore Stensrud og altså Liv Solveig Alfstad.

Nei er kommet fra varaordfører Svein Rønningsveen, Stine Øiom, Anne-Marte Kolbjørnshus, Bente Bjørnerud, Monica Andersson, Eva Slåttsveen Hovde, Tony Nusrat Tøftum og Saima Malik.

– Det er ulike årsaker til at de sier nei. De har stor arbeidsbelastning, og føler at tiden ikke strekker til. De vil jo gjøre en god jobb, mener Eimann.

Hun opplyser at komiteen nå skal be medlemmene om forslag på personer med frist 1. september. Målet er å ha et foreløpig listeforslag klart i slutten av oktober. Nominasjonsmøtet blir holdt i slutten av november.

Artikkeltags