Gå til sidens hovedinnhold

«Årets Snertingdøl»: – Jeg håper dere kommer på besøk

Artikkelen er over 3 år gammel

Sammen med medeieren av Præstgar'n, Anita Krohn Traaseth, ble Hans Olav Brenner utpekt til vinneren av den tradisjonelle prisen «Årets Snertingdøl» 1. mai.

Komiteen, med representanter fra ulike foreninger i Snertingdal, fikk totalt inn fem kandidater til overveielse. Valget falt til slutt på de nye eierne av Præstgar'n, blant annet for deres innsats med å sette bygda på et større, riksdekkende kart.

– Et av kriteriene i år var at vinneren måtte ha gjort noe som har markert Snertingdal lokalt og i mediene, og det har Anita og Hans Olav gjort. De har vært i Gjøvik-pressen, blitt omtalt i Aftenposten og Brenner selv har promotert oss på en god måte, sier komiteansvarlig Willy Østeng fra Snertingdal Arbeiderlag.

– Det kom inn fem forslag på kandidater til prisen i år, og det viser at det fortsatt er folk som fortjener prisen og at andre har ønsket å hedre dem. Men vinneren hadde en grådig god søknad, så der var komiteen enstemmig, legger han til.

Bygdas kultursenter

Forrige helg gikk tjuvåpningen av Præstgar'n av stabelen, som Brenner har som prosjekt å gjøre om til bygdas kulturelle samlingssenter.

Hendelsene for hvordan ideen ble en realitet kaller Østeng for en «sprø historie», men han er likevel trygg på at Snertingdals gamle og ærverdige bebyggelse vil leve videre i beste velgående.

Les også

Sammen skal de gjøre prestegården til et kulturhus i Snertingdal

 

– Ja, vi i Snertingdal er glade for at årets vinnere var sprøe og utradisjonelle nok til å kjøpe Præstgar'n og gjøre det de har planlagt. Og vi tror den er i de beste hender i tiden fremover, forteller Østeng.

Takknemlig vinner

Da prisen ble utgitt på Snertingdal omsorgssenter tirsdag 1. mai hadde ikke hovedpersonen for anledningen mulighet til å overvære utmerkelsen. I stedet kom takketalen i form av et brev, hvor Brenner uttrykte lovord for den samlede anerkjennelsen.

– Jeg ble glad, stolt og rørt da jeg fikk et hint om at hedersbevisningen for «Årets Snertingdøl» ville bli tildelt Anita Krohn Traaset og meg. Tusen hjertelig takk til komiteen som står bak beslutningen. Utnevnelsen er både en betryggelse og en stor inspirasjon, skriver Brenner før han tilføyer:

– Jeg vil takke for all støtte og oppmunting så langt. Jeg håper dere kommer på besøk, og at mange fortsetter å gi oss gode ideer. Jeg takker igjen for denne storartede prisen, avslutter han.

Kommentarer til denne saken