Oppland har lavest arbeidsledighet

POSITIV UTVIKLING: August-tallene fra Nav Oppland er hyggelig lesning.

POSITIV UTVIKLING: August-tallene fra Nav Oppland er hyggelig lesning. Foto:

DEL

Oppland er nå det fylket i Norge som har aller lavest arbeidsledighet, viser ferske tall fra Nav Oppland. Alle de seks Valdres-kommunene ligger dessuten langt oppe på listen over kommuner med den laveste arbeidsledigheten her i landet.

Oppland er best i fylkesklassen med kun 1,6 prosent helt ledige arbeidssøkere. Bare Sogn og Fjordane kan skilte med en like lav arbeidsledighet, går det fram av statistikken.

1548 opplendinger ble registrert som helt ledige i august, og det er 334 færre enn på samme tid i fjor. Det tilsvarer en nedgang i arbeidsledigheten på hele 18 prosent i løpet av ett år.

Nedgang i delvis ledige

Oppland kan også notere seg en pen nedgang i antall delvis arbeidsledige. Det er nå om lag 760 delvis ledige og det er om lag 170 færre enn for et år siden.

Det har vært en betydelig økning i antall arbeidssøkere som deltar på tiltak i Oppland siste året, går det fram av statistikken.

Flere gla`meldinger

Og gla`meldingen fra Nav Oppland slutter ikke der. Nav påpeker at det er spesielt gledelig at ledigheten også gikk ned blant dem som har stått lenge uten arbeid. Dessuten viser utviklingen for unge arbeidssøkere under 30 år, at ledigheten også sank for denne gruppen.

Det er nå 114 færre unge som er registrert som helt ledige arbeidssøkere i Oppland i forhold til august i fjor.

– Vi er svært bevisste på tidlig og tett oppfølging av denne gruppen, sier avdelingsdirektør Jan Tore Stø i Nav Oppland.

Ledige stillinger

Per dags dato er det registrert 265 ledige stillinger i Oppland på nav.no. Det er flest ledige stillinger innen helse- og omsorgsbransjen samt industri og bygg- og anlegg, skriver Nav Oppland i en pressemelding.

NAV startet i år arbeid med å øke andel stillinger på nav.no slik at NAV og arbeidssøkere i Norge kan finne flere ledige jobber. Dette er et pågående arbeid hvor endringene skjer gradvis.

Sør-Aurdal er best

På listen over kommuner med lavest arbeidsledighet ligger Sør-Aurdal nesten helt på toppen. Bare 0,7 prosent av arbeidsstyrken, tilsvarende 11 personer, er helt arbeidsledige. Nord-Aurdal og Vang kommune har bare 0,8 prosent ledighet, tilsvarende 29 og 7 personer.

Artikkeltags