De var godt fornøyde da dagen var over, og hadde sett at folk storkoste seg sammen på Øverby. De fire lederne Jorunn Løvdal i Vestre Toten Hil, Kjell Bakkelund i Østre Toten Hsl, Reidar Skogli i Gjøvik Hil og Sigbjørn Sørlie i Friskus Hil håper nå at de har satt standard for en årlig begivenhet der ung og gammel kan komme sammen.

Det var over 50 som dukket opp på plassen ved Øverby Helsesportsenter denne dagen. Alle med godt humør, og noen med konkurranseinstinkt i bagasjen. Boccia ble spilt med iver, og inniblant kunne man ta en tur i orienteringsløypa med firehjulinger.

For alle

Lederne presiserer at selv om det er foreninger for de mindre friske som arrangerer, er alle velkomne. Uansett alder og med sykdom eller ei. Alle kan komme, og alle er velkomne. Denne gang hadde de valgt å sette litt mer fokus på de yngre slik at de kunne komme og se at de fire foreningene har tilbud som forener både gammel og ung.

– Vi har mål om å få yngre funksjonshemmede med ut. De liker seg ikke så godt med bare gamlinger, sier Sigbjørn Sørlie, som derfor mener det er viktig med et stort aldersspenn.

Lagene hadde ordnet så man kunne være med på orientering der det vanket premier til utøveren med det beste resultatet. Det var presisjonsorientering det ble konkurrert i. Det vil si at det ikke gikk på tid, men på evnen til å finne hvilke poster som passet til beskrivelsen på orienteringskartet. Dermed var heller ikke postene vanskelige å finne. Dessuten var alle plassert langs asfalterte veier, slik at de som ønsket kunne bruke firehjuling eller den bensindrevne terreng-rullestolen som lyder navnet terrengen.

Tradisjon

– Vi er kjempefornøyde. Dette er tross alt første gang vi arrangerer åpen dag. Nå ser vi på det som en prøvestart, men det kan være aktuelt å utvide tilbudene etter hvert, sier de fire lederne.

Konkurranseinstinktet kom fram hos mange av gjestene under boccia-kampene. Tre baner var åpne for dueller, og med iver og presisjon ble kampene avholdt. Litt senere på aftenen ble det også tid for en matbit da grillen ble fyrt opp. Egentlig skulle de også ha med curlingmatter på Øverby, men en uventet regnskur ødela dette. Men kanskje blir det curling til neste år.