Foreningen ønsket å ha julebord på hotellet, men beskjed om at de ikke var ønsket som gjester på grunn av sin seksuelle legning.

LLH Innlandet har på et ekstraordinært styremøte denne uken vedtatt å anmelde eieren av Espedalen Fjellhotell.

Les også: - Jeg er fryktelig «vanlig», men jeg er ikke hetero

- LLH Innlandet, Hedmark og Oppland fylkeslag i LLH, landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, har i dag 07.11.12 levert inn anmeldelse på eieren av Espedalen fjellhotell til Lillehammer politihus ved Gudbrandsdal politidistrikt. Det vil si hotellet i den nylig medieomtalte julebordssaken, hvor vår booking ble kansellert av eier som uttalte at han ikke ønsket homofile gjester. Anmeldelsen er fattet på styrevedtak med begrunnelse av det vi mener er et klart brudd på Straffelovens § 349a, står det i en pressemelding fra LLH Innlandet.

- Positive reaksjoner

LLH Innlandet opplyser at anmeldelsen er resultatet av grundig gjennomgang av saken på et ekstraordinært styremøte, og har rådført seg med LLHs leder Bård Nylund og LLHs jurist Oddvar Torbjørnsen.

Nestleder i LLH Innlandet, Anders Bakken, sier til OA at anmeldelsen ble overlevert onsdag ettermiddag.

- Den er nå levert til politiet. Vi har fått flere positive reaksjoner på at vi tar tak i dette, sier han.

Les også: Lesbiske og homofile ble nektet julebord

LLH Innlandet har de tre siste årene hatt julebord på Espedalen Fjellhotell.

- Vi har hatt veldig hyggelige julebord der, og kjenner de ansatte veldig godt. Den nye eieren var dessverre ikke like imøtekommende, forteller Bakken

Synliggjør diskriminering

LLH Innlandet håper at anmeldelsen er med på å synliggjøre at diskriminering basert på legning fortsatt skjer i 2012.

- Vi håper det kan bidra til at andre som kan ha opplevd forskjellsbehandling, mobbing, diskriminering eller vold, enten på grunn av hvem de er, hvem de forelsker seg i, eller hva slags kjønnsuttrykk/-identitet de har, ser at vi har ett lovverk som kan brukes, står det i pressemeldingen.

LLH Innlandet har fått ordnet et nytt sted å ha julebord.

- Det blir julebord i år også, konstaterer nestleder Anders Bakken.