90 ungdommer i Gjøvik står uten skole og arbeid

tydelig målsetning: ? Oppfølgingen av arbeidsledige ungdommer og innvandrere må bli bedre, sier Reidun Karlsen, ny Nav-leder i Gjøvik.

tydelig målsetning: ? Oppfølgingen av arbeidsledige ungdommer og innvandrere må bli bedre, sier Reidun Karlsen, ny Nav-leder i Gjøvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Nav Gjøvik må bli bedre på ungdomsarbeid, flyktningarbeid og kontakten med næringslivet, sier Reidun Karlsen, ny Nav-leder i Gjøvik.

Etter en måned i sjefsstolen er hun klar på at dette er de tre største satsingsområdene.

90 ungdommer

– Om lag 90 Gjøvik-ungdommer i alderen 18–25 år står for tiden helt uten skole og arbeid. Det er svært bekymringsfylt, mener Karlsen. Langvarig ledighet fører ikke bare til store sosialhjelpsutgifter. Langvarig arbeidsledighet kan føre til at ungdommene mister troen på seg selv og kommer ut av gode hverdagsrutiner.

– Det er viktig å få dem i aktivitet så raskt som mulig, påpeker Karlsen.

Det samme gjelder innvandrere som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Nav-lederen mener at mye av løsningen ligger i å bedre kontakten med privat og offentlig næringsliv. En årlig jobbmesse, «Jobbsjansen», vil heretter bli arrangert seks ganger i året i stedet for én. Dette er et av flere tiltak for å få flere arbeidsledige ungdommer og innvandrere til å bli sjølberget.

Spennende lederjobb

Karlsen kommer fra en tilsvarende stilling i Øyer med ti ansatte. Nå blir hun sjef for om lag 80 ansatte på Nav Gjøvik.

– Hvorfor søker du deg til slike uriasposter?

– Å være Nav-leder er ingen uriaspost, men en veldig spennende lederjobb. Det skjer mye i denne sektoren, med stadige krav om forbedringer og utvikling av tjenester, svarer Karlsen. Hun synes det er forståelig at det er mange ulike meninger, holdninger og verdier knyttet til Navs virksomhet.

– Det vi driver med skaper ofte mye følelser og kan være forbundet med konflikt, sier hun.

Konkurransemenneske

– Er du en tøff type?

– Jeg vil heller si at jeg er et konkurransemenneske, som liker utfordringer, svarer Karlsen og røper at hun har 13 birkebeinerpokaler hjemme i stua.

Den nye Nav-lederen er opprinnelig fra Otta, men er bosatt på Lillehammer. Hun er utdannet sosionom, og har i tillegg en toårig høgskoleutdanning i økonomi og administrasjon. Dessuten har hun en master i velferdspolitikk, og etterutdanning innen personalutvikling og ledelse. Hun overtar stillingen i Gjøvik etter Cecilie Schnell-Larsen, som gikk av med alderspensjon i sommer.

Artikkeltags