43 ulveflokker i Skandinavia

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Sist vinter ble det registrert til sammen 43 familiegrupper av ulv i Skandinavia. 35 var helsvenske og fem var grenseflokker, mens tre norske flokker holdt til i Julussa, Letjenna og Østmarka. Det melder Rovdata, som har ansvaret for overvåkingen av ulv i Norge.

I samme periode ble det også registrert 23–24 revirmarkerende ulvepar. Av disse var 19 helsvenske, to til tre var helnorske og to par hadde revir på tvers av riksgrensen. I tillegg fant man 12 revir med andre stasjonære ulver, hvorav ti i Sverige, én på tvers av grensen og én i Norge. Den norske ulven hadde etablert revir alene i Åmli-Froland i Aust-Agder.

Rovdata konstaterer at ulvestammen fortsetter å vokse, hovedsakelig på grunn av vekst i Sverige. Det ble registrert til sammen 40 nye valpekull i Skandinavia i 2013, mot 38 året før.

– 32 av kullene er født i helsvenske ulverevir, tre er kommet til i de helnorske revirene og fem er født i grenserevirene Slettås, Rotna, Skuggöjden, Hærsjø og Djurskog, opplyser Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Det er beregnet at hele bestanden består av cirka 400 ulver hvorav 30 helnorske.

Artikkeltags