– 15 utlendinger har rømt

Arkivbilde av gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger er gisler ved anlegget.

Arkivbilde av gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger er gisler ved anlegget. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

15 utlendinger som har vært holdt som gisler på et gassanlegg i Algerie, har unnsluppet fra gisseltakerne. Det melder nyhetsbyrået AFP, som siterer en algerisk TV-kanal.

Rundt 40 utlendinger har vært holdt som gisler på anlegget i In Aménas øst i Algerie siden tidlig onsdag morgen.

Tidligere torsdag meldte det offentlige algeriske nyhetsbyrået APS at 30 algeriske arbeidere hadde unnsluppet fra gassanlegget.

TV-kanalen Al Jazeera har snakket med tre av gislene. En irsk mann sier situasjonen er i ferd med å forverre seg og ba den algeriske hæren trekke seg tilbake og stanse skytingen mot området. De to andre gislene kom med lignende uttalelser.

En av gisseltakerne, som er blitt identifisert som Abu al-Bara, har også snakket med kanalen. Han hevder at algeriske snikskyttere har skutt mot gassanlegget hvor gislene blir holdt. Ifølge gisseltakeren ble en utlending, trolig en japaner, såret.

Gisseltakerne krever fritt leide ut av basen i følge med gislene, melder Reuters. (ANB-NTB)

Artikkeltags