Gå til sidens hovedinnhold

Nye studieplasser til Innlandet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å investere i kunnskap og kompetanse er den sikreste investeringen vi kan gjøre, den kommer hele samfunnet til gode. Innlandet fylke er rikt på naturressurser, men den viktigste kapitalen vår er menneskene som bor her. Det å sørge for attraktive utdanningstilbud i Innlandet er viktig for de som bor her, og det er veldig viktig for å trekke nye innbyggere hit.

Søkertallene fra Samordna opptak i år viste at rekordmange søkte seg til høyere utdanning. Også tidligere kriser at vist oss at flere ønsker å utdanne seg når tidene er dårlige. Årets søkertall viser at koronakrisen ikke er et unntak.

Til glede for de mange tusen som søkte høyere utdanning i vår oppretter regjeringen 4000 flere studieplasser rundt omkring i landet, 155 av disse er i Innlandet. Opprettelsen av studieplassene forutsetter vedtak av forslaget i revidert nasjonalbudsjett i juni.

HINN er en av utdanningsinstitusjonene som får flere studieplasser. Det betyr at flere får gleden av å studere i Innlandet. Det er viktig å få flere i utdanning i yrker vi har behov for fremover. Derfor er det bra at tilbudene innen barnehagelærer-, lektor- og sykepleierutdanningen økes betydelig. Også mindre fag som film og matematikk, naturvitenskap og teknologi får nye plasser.

Norge skal gjennom en langvarig omstilling, også helt uavhengig av koronakrisen. Vi må sørge for at arbeidstakere har den kompetansen arbeidslivet etterspør og sørge for å få flere i arbeid. Utdanning er nøkkelen til å få det til.

Disse studieplassene er viktige, og vi vet at de kommer godt med. Det innebærer et løft for flere fagfelt at kapasiteten ved disse utdanningene nå økes. Vi må være rustet for framtida, og utdanning er med og sørger for at vi kan møte det som kommer med kunnskap, erfaring og løsninger.

Kommentarer til denne saken