Terningkast 4: Another Code R: A Journey Into Lost Memories

Another1

Another1

Artikkelen er over 8 år gammel

Maskin: Nintendo Wii Utgiver: Bergsala Aldersgrense: 7 år

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Interaktive detektivhistorier har fått et oppsving med flere bærbare gullkorn på DS. Overgangen til Nintendo Wii er litt treg, men full av atmosfære.

Det nærmer seg slutten av sommerferien og 16 år gamle Ashley får invitasjon til å bli med sin far på campingtur ved idylliske Lake Juliet. Svømming og slikking av sol må imidlertid vente når dystre hemmeligheter rundt hennes mors død snart kommer til overflaten.

«Another Code R» sier på forsiden av omslaget at vi her snakker om et interaktivt mysterium som skal «leses» like mye som det skal spilles. Det stemmer i stor grad og i starten går du fram og tilbake mellom ulike innbyggerne ved Lake Juliet som har mye på hjertet. Starten er treg, men snart blir det klart at Ashley allerede har vært ved denne innsjøen som huser mange hemmeligheter. Din oppgave blir å låse opp tidligere minner fra turen, og undersøkelser rundt arbeidet som din far og mor har gjort med forskningsprosjektet «Another».

Selv ble jeg minnet på eventyrspillet «Myst» hvor du har begrensede kontrollmuligheter, men hvor alt rundt deg har innvirkning på historien som fortelles. Objekter må plukkes opp og brukes på rett sted, og mye prøving og feiling er nødvendig for å komme videre i historien.

Overgangen fra Nintendo DS og det første spillet i serien til oppfølgeren på Nintendo Wii er i stor grad vellykket. Spillverdenen er realistisk og detaljert med mange steder og interessante karakterer å møte.

Det er riktig nok mye snakk og dialog i spillet, men med de unike kontrollene til Nintendo Wii får du også utføre ulike oppdrag som krever CSI-aktig arbeid. Et papir kan for eksempel plukkes opp og forsiktig plasseres over lys for å røpe innholdet.

Myk musikk og grafikk bidrar til stemningen i spillet som bør appellere minst like mye til jenter som gutter. Forventer du mye skyting og vold i dine spill, bør du se deg om etter noe annet, for her bruker du hjernen i større grad enn fingrene. «Another Code R» er ikke like morsomt som «Ace Attorney»-serien eller så atmosfærisk som «Hotel Dusk», men liker du interaktivt detektivarbeid er dette et automatisk kjøp.

Artikkeltags