Nye retningslinjer i toppfotballen: Nå må Snorre og Nicolai trene hver for seg

Nicolai Fosso Fremstad er ferdig med sin økt på Nammo stadion og overlater ballnettet til Snorre Strand Nilsen.

Nicolai Fosso Fremstad er ferdig med sin økt på Nammo stadion og overlater ballnettet til Snorre Strand Nilsen. Foto:

Mandag bestemte Norsk toppfotball og klubbene at spillerne i de øveste divisjonene ikke skal trene i grupper. Dermed må Snorre Strand Nilsen og Nicolai Fosso Fremstad trene hver for seg på Nammo stadion – inntil nye retningslinjer foreligger.

DEL

Nicolai Fosso Fremstad trente teknikk, skudd og andre ferdigheter mutters alene ute på Nammo stadion tirsdag formiddag. Etter en time og 15 minutter samlet han sammen utstyret, satte det ved sidelinjen og forlot banen etter noen ordvekslinger med klubbkamerat Snorre Strand Nilsen med tre-fire meters avstand. Da var det Strand Nilsens tur til å trene.

– Det er kjedelig å trene alene, men det må til, sa Snorre Strand Nilsen.

Kan bli endringer

Slik holder A-lagspillerne til Raufoss fotballformen vedlike. Hver spiller har tilgang til bane og utstyr som hekker, stige, ballvegger og baller i en time og et kvarter hver dag etter oppsatt tidsplan. I forrige uke kunne to-tre spillere trene sammen med god avstand.

– Mandag hadde klubbene et møte med Norsk toppfotball og Norge Fotballforbund. Der ble det bestemt at vi skulle gå de vekk fra gruppetrening. . Så Nå er det kun tillatt med individuell trening. Før får avventer ny informasjon litt senere i uka. Etter at Norsk toppfotball og Norges fotballforbund har vært i møter med Folkehelseinstituttet, sier daglig leder i Raufoss Fotball, Bent Dalby.

Nicolai Fosso Fremstad får trene på Nammo stadion, men kun alene.

Nicolai Fosso Fremstad får trene på Nammo stadion, men kun alene. Foto:

Møte med spillerne

Dalby understreker at Raufoss har vært veldig påpasselig med å følge de retningslinjer de har fått, og at klubben er klare til å stenge banen også for A-lagsspillere dersom det kommer beskjed om det.

– Vi må bare rette oss etter det som blir bestemt, sier Dalby.

Dalby og klubbledelsen i Raufoss hadde tirsdag et telefonmøte med samtlige spillere. De er nå permitterte fra jobben og trener på egenhånd.

– Spillerne takler dette veldig profesjonelt. De forstår situasjonen til klubben og trener godt på egenhånd, sier Dalby.

– Ikke bekymret

Trener Christian Johnsen er også permittert. Han har likevel god kontakt med spillerne fra sitt bosted på Gjøvik.

– De har egne program og er godt drillet i dette. Vi har kontakt i den forstand at jeg har oversikt over hva de gjør og at jeg følger dem opp på det. Så bruker vi en del video som de får tilsendt. Det går på spillestil, hva vi ser etter og slike ting. Fordelen med at vi ikke har fellestreninger er at vi får litt bedre tid til å jobbe med slike ting, sier Johnsen.

Han synes tiltakene som er satt i gang er helt greit, og at det er viktig å følge de retningslinjene som blir lagt. Johnsen tror til og med det kan være bra for spillerne å måtte gjøre all jobben selv.

– Jeg er ikke så bekymret over at de nå må trene på egenhånd. Jeg tror faktisk de har godt av å være sin egen trener i en periode, sier Johnsen.

Raufoss-treneren var også godt i gang med å lete etter de siste to brikkene i A-stallen da koronautbruddet stoppet norsk fotball.

– Det er satt på vent, og blir nok ikke tatt opp igjen før vi er tilbake i normalt gjenge, sier Johnsen.

Utsatt

Da de strenge smittevernbestemme trådte i kraft var første mål å komme i gang med seriespill første helgen i mai. Tirsdag kveld ble det målet skjøvet frem i tid. 23.-24 mai er nå det foreløpige målet. Det vil gi mulighet for to runder før landskamper i juni. Blir det før, vil 16. mai kunne være en flott dag å starte på. Målet er å starte serien med publikum til stede. Samtidig arbeides det med ulike typer scenarioer for gjennomfører av alle turneringene herunder norgesmesterskapene. Målet er at turneringene skal gjennomføres med normalt antall kamper.

Seriestart i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen blir avklart torsdag. All aktivitet i breddefotballen er i første omgang stengt ut april.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags