Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4SKAMBANKT: Eliksir

Hardt og fengende

Artikkelen er over 14 år gammel

Tuba

Skambankt returnerer med andreplata Eliksir. Selv om debutplata ble sluppet i 2004, startet det ti år før, men det ble bare et par opptredener og noen demoer på den tida.

Cirka ti år etter møttes den samme line-up'en som tidligere, og bestemte seg for å starte på nytt. Plata Skambankt ble sluppet på Dogjob, som også ga ut de to første Turboneger-platene. Etter plateslippet turnerte de i Norge og et par andre land, spesielt ble de godt mottatt i Danmark og snart spilt på radio der også. Frontfigur og vokalist/gitarist Terje Vinterstø er mer kjent fra Kaizers Orchestra og går under aliaset Ted Winters. Don Fist spiller bass, Hans Panzer gitar og Bones Wolsman trommer.

Eliksir har trøkk og en hardbarka følelse over seg. Låtene har samtidig flotte melodier og refreng å huske for enhver. Derimot er det litt for mange låter som bygges opp på samme måte, og det blir fort kjedelig. Stilen går i punk/hardcore med tekstene i samme stil. Introen er utrolig kul og Nok Et Offer glir så fint inn at det skaper en dyster følelse nedover ryggen – en god start. Dynasti er kanskje den låten som fenger best. Åpningslinjene flyter fint med stemningen og energien er intens.

Stormkast #1 blir nok en liten skuffelse, dog enda fengende og hardtslående. Radioteaseren derimot redder plata – lett å høre at dette er en radiolåt. Melodien er roligere med et refreng som kan nynnes raskt inn i lillehjernen. Jeg er sikker på at disse sangene slår igjennom i hvert fall når bandet skal ut på turné, for det lufter mye bra live-materiale her.