Unni Lindells kjente politietterforsker Cato Isaksen er tilbake, sammen med den delvis dysfunksjonelle kollegaen Marian Dahle. Denne gangen skal de etterforske et mulig drap en middelaldrende kvinne blir funnet død, liggende på bakken sju etasjer under verandaen sin i en boligblokk på Stovner. Det viser seg å være Else Britt Buberg, en uføretrygdet svensk kvinne som har levd svært stille og isolert. Noen mener de har sett noen som dyttet henne. Bubergs eneste venninne, Astrid Wismer bor på et eldresenter i nærheten. Etter hvert viser det seg at Astrids eneste datter ble drept tidlig på syttitallet, men Astrid selv nevner det ikke med et ord.

På campingplassen der Astrids datter ble voldtatt og drept følger vi en ung kvinne, Lilly Rudeck. Lilly er en ung, polsk kvinne som får en stadig sterkere følelse av at noen følger med henne.

Unni Lindell er rutinert, og bygger dyktig og drevent opp intrigen. Hun kan triksene for å få leseren på kroken dette er spennende lesing! De drøye 400 sidene går fort unna. Noe av det mest skuffende jeg vet, er å gjette løsningen mange sider i forveien, det skjer ikke her. Løsningen er snedig, men kanskje ikke av de mest troverdige.

Cato Isaksen har hatt en del private krumspring i løpet av bøkene med ham i hovedrollen. Denne gangen holder han seg mer i bakgrunnen, det er Marian Dahle som fascinerer med sine uortodokse metoder og kompliserte privatliv. Noen ganger gjør hun uforståelig dumme ting, men hun bringer nytt liv til staben av etterforskere.