Terningkast 4: TIRIL VALEUR HOLTER-ANDERSEN:Baldrian og musa

Baldrian og musa

Baldrian og musa

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Omnipax

DEL

Tiril Valeur Holter-Andersen har tegnet og fortalt historien om Baldrian og Musa, som er basert på en dukketeaterforestilling av Giert Werring.

Baldrian er en liten mann som lengter etter noe, men han vet ikke hva. Vennen Musa foreslår bløtkake, og setter i gang med å bake, men Baldrian selv prøver med dikt. Men ingenting hjelper¿

Baldrian og Musa er både poetisk og humoristisk. Teksten er knapp, og Holter-Andersen har lekt seg med tekstens grafiske uttrykk. Noen steder er det vellykket, mens andre ganger ser jeg ikke poenget med å skille mellom fet og vanlig skrift. Illustrasjonene er søte, og holdt i duse jordfarger. Historien er også søt, men dessverre setter den ikke dype spor i leseren. Jeg tror ikke den lille mannen Baldrian fenger de minste, og Musas vimsete vesen gjør seg kanskje bedre på dukketeater enn i dette korte formatet.

Temaet lengsel er heller ikke det letteste å ta opp for små barn. Visuelt sett ser boka ut til å henvende seg til de små, mens innholdet kanskje passer bedre for store ja, til og med voksne.

Artikkeltags