Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5THOMAS ENGER: Skinndød

Artikkelen er over 11 år gammel

Gyldendal

Nettjournalisten Henning Juul er tilbake på jobb etter en traumatiserende brann der sønnen hans omkom. Den første saken han skal dekke er drapet på en ung kvinne, Henriette Hagerup. Den unge, vakre filmstudenten blir funnet i et telt på Ekebergsletta, halvt nedgravd, steinet, pisket og med den ene hånden hugd av. Henriettes kjæreste, Mahmoud Marhoni, blir raskt arrestert, og da Henning intervjuer broren hans tar saken en uventet og dramatisk vending.

Henning og politiet graver parallelt i saken, og Henning er ofte farlig nær begivenhetene. Han får tak i et filmmanus som Henriette og en medstudent jobbet med, og det har skummelt mange likhetstrekk med virkeligheten.

Thomas Enger er selv journalist og debuterer med Skinndød. Han har levert en spennende og solid krimdebut, der han først og fremst klarer å skape mennesker som fascinerer. Henning har store sår, både fysisk og psykisk, og etter hvert blir jeg mer og mer nysgjerrig på han. Enklere blir det ikke av at Henning må jobbe sammen med Nora, kollega, ekssamboer og mor til Jonas som døde i brannen. Enger oppnår det han ønsker jeg har lyst til å lese mer om Henning Juul. Denne boka er den første i en planlagt serie på seks. Jeg har allerede forventninger, og tro på at Thomas Enger blir enda mer dreven etter hvert. Begynnelsen er litt i overkant, to voldsomme scener rett på hverandre blir litt for mye, og ikke alle karakterer trer like klart fram. Men Enger bruker kunnskapene han har godt, journalistmiljøet skildres i alle fall levende og troverdig for en utenforstående. Det er også mye gjenkjennelig og aktuelt stoff i boka, noe som gir leseren flere knagger å henge innholdet på.

Jeg liker godt omslaget til Skinndød. Passe enkelt, passe talende, passe enkelt.