Terningkast 5: Sverre Sandnes: En faktahest om politiet

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Illustrert av Per Ragnar Møkleby Aschehoug

DEL

Mange barn synes at politiyrket er spennende. Det kan være fordi politimenn ser tøffe ut, fordi de kan bære våpen eller fordi det er litt mystisk hva de driver med. I denne boka kan man få vite hvordan politiet arbeider, og hvilke oppgaver de egentlig har.

Politimannen Sverre Sandnes har skrevet boka, og framstår som en engasjert politimann. Han vektlegger at politiets oppgave er å hjelpe, og han forklarer utførlig om etterforskning, politiorganisasjonen, UP, politiutdannelsen, straff, overgrep og politiets mange hjelpemidler. Språket er stort sett lettfattelig og enkelt, noen ganger litt enkelt og ovenfra og nedad. Ellers skal Sverre Sandnes ha ros for å holde en klar og saklig tone, det er ikke til å stikke under en stol at politiet har med mange triste og alvorlige saker å gjøre.

Boka er illustrert med humoristiske tegninger av Per Ragnar Møkleby, og fotografier fra politihverdagen. Kapitlene er forholdsvis korte, og har ofte en fargerik faktaboks med sideopplysninger. Jeg savner en innholdsfortegnelse og et stikkordregister, men det er nok mest den voksne leseren som opplever dette som et savn.

Dette er en bok som passer godt for mange. Temaet er spennende, og informasjonen saklig. Her er det noe å lære for både små og noen store.

Artikkeltags