Terningkast 3: SUE GRAFTON: «T» for troløs

Sue Grafton

Sue Grafton

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Oversatt av Heidi Grinde, Tiden

DEL

Sue Grafton alfabetserie om detektiven Kinsey Millhone har endelig kommet til T. I begynnelsen kom bøkene som perler på en snor, opptil flere i året, men nå kan det gå flere år mellom hver bok. Det begynner å bli tydelig at Sue Grafton har tynt det beste ut av den kreative ideen om å skrive en bok for hver bokstav i alfabetet. Enda godt hun slipper Æ, Ø og Å.

Denne gangen er det Kinseys gretne nabo Gus som havner i trøbbel. Han har falt og skadet seg, og niesen hans leier en pleier for å passe ham når han kommer hjem fra sykehuset. Hun ber Kinsey sjekke ut Solana, pleieren, og Kinsey finner ikke noe galt om henne. Men det viser seg at Solana isolerer Gus, og Kinsey og husverten hennes, Henry, begynner å bekymre seg for Gus. Og det med god grunn. Solana er langt fra lett å overliste, siden hun har lang erfaring i å lure, svindle og overliste folk.

Samtidig etterforsker Kinsey en forsikringssvindel, der et aldrende ektepar er blitt påkjørt og krever erstatning. Men stammer skadene de krever erstatning for, virkelig fra bilulykken?

Etter å ha lest nitten bøker om Kinsey Millhone er det umulig ikke å bli glad i henne. Det er hyggelig å lese om Kinsey, Henry og nabolaget igjen, og artig å få et innblikk i privat etterforskning.

Men særlig spennende ble denne boka aldri.

Artikkeltags