Terningkast 4: STEVE BERRY: Tempelriddernes arv

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Schibsted Forlag

DEL

Mer kodekrim

«Alle» leste Da Vinci-koden, bare ikke denne anmelder. Men det frister å ta fatt på den nå, selv om Steve Berrys bok Tempelriddernes arv, ifølge andre anmeldere, er både bedre og mer historisk korrekt.

Oppmerksomheten og skriveriene rundt tempelridderne vil ingen ende ta, virker det som. Tempelridderne var en munkeorden som ble dannet i år 1118 for å beskytte pilegrimer i Det hellige land, og som etter hvert opparbeidet seg stor innflytelse og makt. Konger og andre maktpersoner overlot store verdier og eiendommer til tempelridderne, så mye at blant andre den franske kongen Filip IV prøvde å utslette hele ordenen fordi han sto i gjeld til dem. Det er denne historiske hendelsen som Steve Berry spinner sin fantasirike spenningsroman rundt, lagt til vår tid.

Stephanie er på leting etter arven etter tempelridderne, de store rikdommene som etter sigende skal befinne seg et eller annet sted i Sør-Frankrike. Hun har med seg Cotton Malone, tidligere agent og nå innehaver av et antikvariat i København. Rundt disse to er et persongalleri med på jakten, noen har onde hensikter, andre edle.

Boka er spennende, og de historiske hendelsene er fascinerende med tanke på at de stort sett er korrekte. Litt mange karakterer og litt omstendelige forklaringer trekker noe ned, men som actionthriller fungerer den godt, selv om enkelte løse tråder blir hengende.

Berry har gjort suksess tidligere med blant andre boka Den tredje hemmelighet fra 2006. Han er egentlig advokat fra Georgia, USA, men får til å skrive interessante bøker på si’. Vel verdt å ta med seg denne for den som har interesse for middelalderen og ikke minst, tempelridderne.

Artikkeltags