Terningkast 5: STEN CHRISTOFFERSSON: Jakt i Norden

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Cappelen Damm

DEL

Er du en av dem som hver måned får et par jakttidsskrifter i postkassa? Lar du deg i tillegg påvirke til å kjøpe et av de mange spesialblader om jakt som dukker opp i forretningene like før høstjakta starter? Føler du at du har lest mye av det samme før? Ja, så slutt å kjøpe bladene. Ta heller en titt på boka Jakt i Norden. Her finner du det «det aller meste» om jakt i Norge og Norden for øvrig.

Det er utrolig hvor mye faktainformasjon som er innbakt i teksten. Likevel virker ikke boka tung å lese. Her kan både den unge uerfarne og den eldre garvede jeger hente inspirasjon og ny kunnskap. Jeg kan ikke komme på et eneste tema innen jakt som boka ikke tar opp.

Innledningsvis blir jakta beskrevet i et kulturhistorisk perspektiv. Men selvsagt er det dagens jaktformer som er hovedtema. La meg slå fast at boka er utrolig lekkert laget. Et vell av flotte fotografier og instruktive illustrasjoner fyller sidene.

Dette er noen av hovedkapitlene i boka: Jakthunder, elgjakt, villreinjakt, hjortejakt, villsvinjakt, rådyrjakt, jakt på de store rovdyrene. seljakt, småviltjakt i skogen, småviltjakt i jordbrukslandskap. småviltjakt i fjellet, jakt ved innlandsvann, kystjakt, m.m. Her er selvsagt også alt om våpen og ammunisjon, og gode råd om rifle- og hagleskyting.

Svenske Sten Cristoffersson er hovedforfatter. Med seg har han flere andre dyktige jaktskribenter, blant andre Ole Kirkemo, redaktør av Norges Jeger- og Fiskerforbunds tidsskrift Jakt og Fiske.

Denne boka fortjener minst en femmer på terningen!

Artikkeltags