Terningkast 5: SØLVI DOS SANTOS: Norge nå

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Cappelen

DEL

Sølvi dos Santos er fotograf, bosatt i Paris. Hun har tidligere laget velkjente bøker med fokus på innredning, blant annet Det gode liv i Norge.

Denne gangen har hun fått med seg journalisten Wanda Widerøe, og de to viser oss 29 ulike hus, leiligheter og hytter, som skal vise oss Norge, nå. Presentasjonene er gruppert etter årstidene, og naturbilder ledsager hjemmene vi titter inn i. Bildene har fått god plass, og dos Santos gir oss lekre interiørbilder med fokus på lys og stemning. Boka fungerer fint som inspirasjonskilde, og viser et mangfold av ulike, norske hjem. Her er både tradisjonelle og hypermoderne hytter og hus. Det eneste opplandske innslaget er Hanne og Geir Tyrmis hjem på Stryken.

Men hvor variert er egentlig utvalget? Det er ikke til å komme fra at det spesielle typer hjem som er interessante å vise fram i en slik bok. Selv om fotografiene er vakre, kan resultatet nesten bli litt for glatt, vakkert og storslagent. Jeg blir også nysgjerrig på menneskene som bebor disse interørene. De finnes i tekstene, men på bildene finnes et og annet dyr, ikke mennesker. Det er helt sikkert et bevisst valg fra forfatternes side, men jeg savner å se mennesker i hjemmene sine. For hva er vel hus uten folk?

Artikkeltags