Terningkast 4: SOLVEIG BØHLE: Når kroppen husker det du vil glemme

Solveig Bøhle: Når kroppen husker det du vil glemme

Solveig Bøhle: Når kroppen husker det du vil glemme

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Bazar forlag

DEL

NRK-journalisten Solveig Bøhles bok om kroppsterapi er en interessant og lærerik bok om hvordan gammel sorg og glemte hendelser kan bearbeides med alternative behandlingsformer.

Bøhle har truffet den kjente terapeuten Marion Rosen flere ganger. Over 90 år gammel holder hun fremdeles kurs om hvordan kroppen husker gamle hendelser, og om hvordan hun arbeider for å forløse fortrengte minner hos pasientene. Rosenmetoden arbeider ut ifra den teorien at vanskelige opplevelser forplanter seg til pusten, og deretter fester seg som spenninger i kroppen. Ved hjelp av en kombinasjon av pusteøvelser og berøring kan kroppen gi slipp på vonde minner, og dermed frigjøres energi og krefter. Boka kom ut første gang for 14 år siden. I 2008-utgaven er intervjuer med terapeuter som forteller om hvordan de arbeider med kroppens energier for å forløse spenninger i kroppen kommet i tillegg. Såkalt tankefeltterapi, energipsykologisk behandling der kroppens energibaner bearbeides, har også blitt en stadig mer anerkjent behandlingsmetode.

Boka har mange intervjuer med hjerneforskere og flere terapeuter, i tillegg til at en rekke pasienter forteller om sine positive erfaringer med behandlingen de har fått. At kroppens milliarder av celler skal være i stand til lagre minner også minner fra fosterstadiet det høres for utrolig ut, men boka overbeviser.

Bøhle har en rekke intervjusitater og også utdrag av brev. Noen av disse kunne med fordel vært kuttet ut da de av og til er overflødige. Boka gir også et selvhjelpskurs i tankefelt-terapi, for den som måtte være fristet til å prøve.

Artikkeltags