Terningkast 4: SIRI KOCH LARSEN OG LISE LARSEN KJELSTRUP: Barnas København

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Aschehoug

DEL

Barnas København er en utgivelse i en serie reisebøker for barn som tar for seg europeiske byer. I serien finnes blant annet guider til Barcelona, Paris og London.

Tradisjonelt er denne typen bøker veldig oversiktlige, med faktabokser og oversiktskart og fotografier. Her finnes ikke et eneste fotografi, boka er gjennomillustrert i glade farger. Jeg stritter umiddelbart litt imot, men det er bare å erkjenne at vi mennesker (også barn!) er forskjellige, og at denne lekne og fargerike boka helt sikkert vil appellere til mange unge lesere. Det bidrar også brett-opp-sidene til. Hvert oppslag kan brettes oppover, slik at man får en dobbelt høy side. Noen ganger er det sammenheng mellom det opprinnelige oppslaget og brett-opp-siden, men ikke alltid.

Formatet er lite og hendig, og bøkene har solid omslag, slik at de er fine å ha med på reisen. Teksten forandrer stadig utseende og størrelse, og den kan gå i ulike retninger. På oppslaget om fornøyelsesparken Bakken begynner teksten på høyre side – det er uvant å forholde seg til selv for erfarne lesere.

Hvem som har oversatt boka fra dansk vites ikke. Formodentlig er det den personen som lurer på "hvem stol" som likner mest på henholdsvis egg og maur av Arne Jacobsens to kjente stoler.

Aller bakerst er det forslag til en rekke aktiviteter i København – både utendørs og innendørs. Det står noen linjer om hver aktivitet og det henvises til internettsider. I tillegg får vi nyttige telefonnumre – så har vi faktahunder også fått dekket vårt. I boka ellers får vi også mange fakta, men de er utradisjonelt og kanskje noe usystematisk presentert.

Artikkeltags