Terningkast 3: LINE BAUGSTØ: Regntid

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Forlaget Oktober

DEL

Gro og Harald sliter med ekteskapet, men øyner en sjanse til forandring når Harald får tilbud om å være arkitekt for et norsk prestisjebygg på Sri Lanka. Norske bistandsmidler skal brukes til et fredssenter på den krigs- og tsunamiherjede øya, og paret reiser ned med de to døtrene.

Hovedpersonen i boka er Gro, 38 år og frustrert over ekteskapet og et liv som ikke ble slik hun hadde tenkt. Turen til Sri Lanka gir henne muligheten til å få kontakt med en gammel flamme fra ungdomstida, tilfeldigheter fører dem sammen igjen på øya.

Denne boka har mange interessante temaer som den prøver å ta opp; ekteskap som går i oppløsning, hvordan norske bistandsmidler blir brukt i u-land og ikke minst konflikten på Sri Lanka mellom singalesere og tamiler.

Dessverre er intensjonene større enn resultatet som foreligger mellom to permer. Det er først to tredeler ut i boka at den begynner å bli interessant, når den spente situasjonen mellom partene på øya blir brennende aktuelt for Gro og familien hennes. Men det holder ikke for å redde dette verket, som preges av masse hverdagslige observasjoner av familielivets små og store utfordringer. Hva man spiser til middag, hvor man kjører for å komme fram, kulturforskjeller mellom Norge og Sri Lanka det blir ikke skjønnlitteratur med en fengende historie.

Hadde Line Baugstø enda gått lina helt ut og virkelig fulgt opp konflikttemaet fra den ødelagte øya og spunnet sin historie mer rundt dette, ville det kanskje blitt dramatisk og engasjerende. Norsk trivialitet, en del karakterer som ikke driver handlingen framover og ordfattig språk skjemmer utgivelsen litt vel mye.

Artikkeltags