Terningkast 5: LINE BAUGSTØ: Huset i eplehagen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Den lille lesehesten Aschehoug

DEL

I den lille lesehesten finner vi bøker som passer for barn som går i 1. - 2. klasse, og har lært både de store og de små bokstavene. Bøkene har fargerike illustrasjoner og enkle historier fortalt med korte setninger.

Serien Lesehesten er delt inn i flere grupper - Den lille lesehesten, Lesehesten, Fakta lesehesten og Den svarte lesehesten. For alle bøkene angis hvilken lesehest og hvilket klassetrinn de passer for. Ulike smilende hestehoder angir de forskjellige gruppene.

Huset i eplehagen er skrevet av den vel etablerte forfatteren Line Baugstø. Hun har både skrevet flere romaner for voksne og barnebøker. Illustratøren Flu Hartberg er tegneserietegner. Forfatter og illustratør fører leseren raskt inn i historiens stemning og miljø. Teksten er enkel og direkte. Illustrasjonene understreker det mystiske og litt skumle.

Kaja og Stine er på vei til skolen. Da må de gå over et sølete jorde. Der i utkanten ligger en eplehage og et mystisk hus. De har hørt historier både om en gammel mann og om spøkelser som bor der. Stine synes det er skummelt, men Kaja synes det er spennende - hun vil nemlig bli detektiv når hun blir stor. De legger en plan og sniker seg bort til huset - da begynner ting å skje. Heldigvis har de hunden til Stine med seg, og det gjør dem trygge. Spenningen i historien er akkurat passe skummel for denne aldersgruppen. Dette er en enkel, kort og spennende historie, som sikkert vil pirre leselysten.

Artikkeltags