Terningkast 4: KRISTINA OHLSSON: Glassbarna

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Oversatt av Elisabeth Bjørnson Aschehoug

DEL

Tolv år gamle Billie og moren hennes flytter til et gammelt hus i småstedet Åhus. Billie har slett ikke lyst til å flytte fra leiligheten deres i byen, men etter at faren døde mener moren hennes at de trenger en ny start. Og Billie har ikke noe valg.

Det tar ikke lang tid før merkelige ting begynner å skje i huset. Taklampa i stua svinger, enda det ikke blåser. Det står igjen mange ting og møbler etter de forrige eierne, og når Billie begynner å undersøke litt viser det seg at de som har bodd i huset før dem har blitt rammet av ulykker.

Problemet er at moren til Billie ikke tror på henne, hun tror at Billie bare lager vanskeligheter for å få flytte tilbake til byen igjen. Billies maktesløshet kommer godt fram, og heldigvis finner Billie og vennene en løsning. At de bruker biblioteket, ulike kilder og søkekompetanse for å pusle seg fram til løsningen liker jeg godt.

Svenske Kristina Ohlsson er kjent for sine krimromaner, dette er hennes første bok for barn, den er allerede oversatt til mer enn ti språk. Den er godt bygget opp, og en fin, grøssen spenningsbok for barn i slukealderen. Samtidig er den litt preget av litt lettvinte løsninger. Noen tråder nøstes ikke helt opp, ikke alle personer er like troverdige, og den siste twisten på slutten har en erfaren leser lest mange ganger før.

Styrken i boka er Billies nysgjerrighet og frustrasjon, en troverdig løsning og en god spenningsoppbygging.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken