Terningkast 4: KENNETH BØGH ANDERSEN: Djevelens Læregutt

Bokomslag

Bokomslag

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Oversatt av Astrid Urdal Aschehoug

DEL

Filip er en snill og hyggelig gutt med et problem – Djevel-Søren. Søren ser seg ut en medelev som er ukas utvalgte, og prøver å gjøre livet så surt som overhodet mulig for ham eller henne. Denne uka er det Filip som får stjålet maten sin, bundet fast i jentegardeoben, blir tvunget til å spise sand og mer til. Filip blir dyttet på sykkel i et lyskryss, og da skjer det fatale: Han blir påkjørt – og dør.

Forundringen er stor da han våkner opp og befinner seg i Helvete. Og ikke nok med det, han er sett ut til å bli Djevelens etterfølger! Selvfølgelig har det skjedd en misforståelse, Filip er noe av det snilleste og godeste som finnes (eller fantes?). Men Djevelen er svært syk og har dårlig tid. Han må bare gjøre det beste ut av det og prøve å finne fram til Filips mørkere sider.

Snill som Filip er gjør han sitt beste for å hjelpe Djevelen. Han finner seg overraskende godt til rette i Helvete og får både venner og fiender. Men er det nå virkelig slik at Filip ikke har noe vondt i seg? Kan noen bare være gode? Og hvorfor blir Djevelen så raskt dårligere og dårligere? Kan det være noen som forgifter ham?

Danske Kenneth Bøgh Andersen har skrevet en både morsom og spennende bok i et overraskende og fantasi-eggende miljø. Han klarer også å sette i gang spennende tanker om hva som er riktig og galt. Å legge handlingen til Helvete, og få oss til å både holde med den snille Filip og Djevelen er morsomt gjort.

Boka begynner svært lovende og spennende, men klarer ikke å holde drivet helt gjennom de over 300 sidene. Likevel er første bind i denne serien god lesning for gutter og jenter fra ti år og oppover.

Artikkeltags