KARIN FOSSUM: Helvetesilden

Karin Fossum
Helvetesilden

Karin Fossum Helvetesilden

Artikkelen er over 6 år gammel

Cappelen Damm

DEL

Hjemmehjelpen Bonnie og sønnen Simon på fem blir funnet knivdrept i en gammel Fendt campingvogn en varm julidag. Konrad Sejer leder etterforskningen av de brutale drapene som gjør dypt inntrykk i nærmiljøet. Bonnie og sønnen har hatt det både strevsomt og ensomt etter at Simons far forlot dem, men den siste tida hun levde var hun gladere enn på lenge.

Karin Fossum skrur tida tilbake og lar oss følge Simon og Bonnie de siste månedene. Parallelt leser vi om en annen alenemor og sønn, Eddie og den eldre moren hans Mass. Eddie er uføretrygdet, overvektig og er kløpper på kryssord. Mor og sønn er hverandre til både irritasjon og glede, men Eddie er på jakt etter røttene sine. Hvor ligger egentlig faren begravd? Han spør og graver så Mass ikke får fred.

Karin Fossums nye bok byr ikke på de store overraskelser, selv om hun har noen ess i ermet mot slutten. Konrad Sejer er hjertelig til stede, men tar ikke så stor plass i denne historien. Det er de to små familiene som spiller hovedrollene, og Karin Fossum er en mester i å beskrive folks strevsomme liv.

Vi klarer å forstå hvordan et uhyrlig dobbeltdrap kan finne sted, og Fossum skriver med et godt og kjærlig blikk for detaljer og relasjoner. Det snører seg til i brystet utover i boka, og om noe skal innvendes må det være at Fossum kan sitt håndverk nesten litt for godt.

Det gjør vondt på de rette plassene, og slutten er ikke mindre enn hjerteskjærende.

Linn T. Sunne

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken