Terningkast 4: JØRN DISSEN OG RUNE SOLHJEM: Fålkeskikk

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Samlaget

DEL

Vi forholder oss hver dag til en mengde uskrevne lover – også kalt folkeskikk. De to gudbrandsdalske herrer Dissen og Solhjem har tatt på seg oppgaven å gi en oversikt over det vell av regler som regulerer samværet oss mennesker imellom.

De har valgt å ta for seg ulike områder av menneskelig samkvem, slik at du alltid kan vite hva som er korrekt oppførsel på jobb, i kaffeslabberas, på dans, i Syden og i ditt eget hjem. Trenger du å dra en hvit løgn, får du her servert framgangsmåten og ordlyden – riktignok på klingende gudbrandsdøl. Den korte, men svært fyndige fålkeskikk-sangen følger også med, og som en ekstra bonus finner vi huskelister over ting man absolutt ikke må gjøre på blant annet en one-night stand, og når du låner en kamerats bil.

Fålkeskikk tar situasjoner og småsnakk helt på kornet, og selv om gudbrandsdølen muligens er hakket mer lakonisk og innadvendt enn vestopplendingen, er det gode muligheter for gjenkjennende nikk, lesefnis og høytlesing for de nærmeste.

Den lune humorduoen Jørn Dissen og Rune Solhjem har tidligere gitt ut Prate døl. I Fålkeskikk ser de skrått, men kjærlig på den trege nordmann og hans vel innarbeidede omgangsformer.

Artikkeltags