Pling i bollen er en flott, liten samling dikt for barn. Undertittelen er fine og ufine barnerim, og det passer særdeles godt. De fineste gjør en varm om hjertet og fuktig i øyekroken, de ufineste inkluderer både drap og pappaer med bleie. Her er det både vill og gæern humor, språklek og varme.

Diktene leker også med norsk dikttradisjon. I diktet Andre boller lager Ingvild H. Rishøi ny avslutning på Inger Hagerups dikt om bakeren som spiste seg i hjel på kaker, loff og fattigmann. Denne gangen er det en langt lystigere skjebne som venter bakeren.

Rimene har jevnt over godt grep på rim og rytme, men med et lite overforbruk av vers i kursiv og parentes.

Flere av diktene henger sammen, som Menn med problemer og Dyr som får venner. Også åpningsdiktet og avslutningsdiktet henger i hop, en fin måte for å skape sammenheng i en samling dikt som er til dels ganske ulike. Det samme gjør også illustratør Bendik Kaltenborn, tittelsiden og siste oppslag (før noter til tre av diktene) har de samme figurene.

Kaltenborns illustrasjoner er i en enkel, litt naivistisk og humoristisk stil. De kler særlig de sprelske diktene godt. To av diktene er blitt tegneserier, et artig grep, men jeg syns ikke at disse er de mest vellykkede av rimene i boka. Et fint grep er at det gis små teasere som oppfordrer leseren til å bla om og lese gjerne i form av å advare mot det.

Ingvild H. Rishøi er best kjent for sine noveller for voksne, dette er den andre boka hennes for barn. Forhåpentligvis ikke den siste! Mine personlige favoritter er Nå kan du det og I baksetet. Dikt er fine å lese sammen for voksne og barn, og ingen kan skylde på at det tar lang tid.