Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4INGELIN RØSSLAND: Englefjes

Artikkelen er over 13 år gammel

Samlaget

Englefjes er første bok i Ingelin Røsslands serie om Engel Winge, en ung og uredd journalistspire.

Engel har fått sommerjobb i lokalavisa, og graver opp en sak om ulovlig hyttebygging. Men redaktøren er helt uvillig til å forfølge saken, Engel skal skrive små koselige notiser og oppføre seg pent. Men Engel er ikke noen jente som gjør som hun får beskjed om... Hun fortsetter å snuse, og havner i klammeri med både politiet, ordføreren og redaktøren sin. Saken viser seg å være langt alvorligere og farligere enn hun kunne ant.

Engel Winge er en moderne detektivhelt, med egen internettside, tøff oppførsel og språkbruk, men med et godt (om enn litt forvirret) indre. Hun bor sammen med hippiebestemoren Jenny, moren hennes er død og faren hennes bor i utlandet. Engel er både tøff og smart, og det beste med henne er at hun er herlig ukorrekt og uredd. Noen ganger kan hun være litt for tøff i trynet til å tro på, men vi ser også at hun har mer enn et hardt ytre.

Englefjes tar leserne sine på alvor. Her er lite pedagogikk, men mye action, språket er tøft, men troverdig. Det er mer action enn spenning, og enkelte ganger løser det seg litt enkelt for Engel. Men vi gleder oss allerede til neste møte med Engel, Englejakt, som skal komme i 2009.