Terningkast 4: INGEBORG ARVOLA- 40 postkort

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Cappelen

DEL

Ingeborg Arvola har skrevet 40 postkort, som er – ja nettopp, en samling postkort. Postkortene forteller oss historien om en ung jente som stikker hjemmefra, fra en pilleavhengig mamma. Det er denne moren hun skriver postkortene til.

Kortene oser av desperasjon, sinne og sårhet. Datteren prøver å provosere ved å skrive om egen fornedrelse, og hun insisterer på at hun er ferdig med moren, noe hun gjennom hele boka viser at hun på ingen måte er.

Ingeborg Arvola skriver gjerne provoserende og aggressivt, den tonen holder hun også i denne boka. Det er til tider ubehagelig lesning, men på sitt beste får hun flott fram det såre og vonde denne jenta bærer på. Men noen ganger går sinnet litt på tomgang, det blir en del repetisjoner gjennom boka.

40 postkort er utgitt med støtte fra organisasjonen Leser søker bok. Det er oppløftende at unge og voksne som har problemer med å lese lengre tekster nå kan finne tekster med stadig større spennvidde. Boka framstår ikke med noe typisk lettlest-preg, den er liten, nett og kul av utseende. Ingeborg Ousland har gjort en god jobb med å formgi omslaget.

Artikkeltags