Terningkast 4: HEGE LARSEN OG LENE AGNETE IMBSEN: Ly for natten

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kagge

DEL

Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen har laget en liten, søt bok om unike overnattingssteder i Norge. Deres ambisjon er å gi oss tips til rimelige og minneverdige steder å overnatte, rom som er alt annet enn standard.

Boka er delt inn i fire deler, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Midt-Norge brukes tradisjonelt hovedsakelig om Trøndelag og Møre, så det er noe forvirrende for denne leseren at steder som Oslo, Sandefjord og Valdres er blitt en del av Midt-Norge.

Hvert av de 31 overnattingsstedene er presentert med tekst, bilder og kontaktinformasjon. Både tekst og bilder frister leseren og lykkes godt i å vise fram sjarm og særegenheter. Bildene er både estetiske og humørfylte, skal man sette fingeren på noe må det være at de er litt for detaljfokuserte. De viser heller fram en søt pute enn et oversiktsbilde, for å sette det litt på spissen. Men de aller fleste omtalte stedene har hjemmesider – der kan man få mer utfyllende informasjon.

Av lokale steder har Krageberg gård på Biri fått hyggelig omtale, det samme gjelder to overnattingssteder i Valdres, Steinfjøset og Skrutvold gard.

Artikkeltags